Maison Lavau

Historien om familien Lavau, er en historie om passion for vin, kærlighed til naturen og jorden.
Maison Lavau’s sjæl og hjem ligger i det smukke Vaucluse dybt i hjertet af Rhônedalen. Herfra producerer vingården nogen af Frankrigs mest charmerende og indbydende vine – og filosofien går i alt sin enkelthed ud på at tilbyde det bedste fra Rhônedalen til særdeles overkommelige priser. Læs mere
Huset startede tilbage i 1965 hvor Jean-Guy og Anne-Marie Lavau ønskede at opbygge et ry for kun, at arbejde med top kvalitets vinproducenter i deres region. De fik hurtigt skabt tætte bånd med mange andre vingårde, især i den sydlige Rhônedal. Efterfølgende investerede familien stort i fremtiden ved blandt andet, at købe den største vinfremstillingsvirksomhed i Vaucluse. Hermed satte de nu standarden for store dele af regionen. I 1995 besluttede Frédéric at slutte sig til vinhuset og fik hurtigt selskab af sin lillebror Benoît i 1997. Og i 2000 overtog brødrene officielt Maison Lavau da deres forældre gik i pension.
De unge brødres, energi og eventyrlystne ånd førte dem snart til at træffe spændende beslutninger, som ville give dem rig mulighed for at udvikle Lavau. De opkøbte blandt andet flere prominente ejendomme som Domaine la Décelle i Valréas, Domaine de Carmignan i Bagnols-sur-Cèze og Domaine Les Évigneaux i Rasteau. Som kronen på værket fusionerede de i 2013 med det hæderkronede Château Maucoil i Châteauneuf-du-Pape. Bénédicte og Charles Bonnet, som var ansvarlige for Château Maucoil, sluttede sig nu til Lavau brødrene på Lavau, som de nu leder sammen.
I dag er Maison Lavau en af de sidste familiedrevne og uafhængige vinmagere i Rhônedalen. Med tre vinproduktionskældre og mere end 180 hektar vinmarker har Lavau fået fastankret sit navn som en af de store, men samtidig veldrevne og kvalitetsbevidste producenter i Rhônedalen. Lavau’s brødre og Bonnet-familien arbejder nu alle mod deres fælles mål: At producere kvalitetsvine som afspejler Rhône-dalens mangfoldighed ved, at repræsentere de bedste producenter og mest prestigefyldte appellationer i regionen.