Gustavshof
Helt centralt i Rheinhessen, i Gau-Heppenheim ligger Gustavshof, og her har de ligget siden 1924. Oprindeligt var det en helt almindelig gård, med alt muligt landbrug, men efterhånden som Gustav Becker I. gik og pimpede i kælderen, og blev glad for at lege med vinproduktion, blev det mere og mere en vingård, frem for alt. Blandt andet blev de nogen af de første der plantede røde druer i området.
Nu, fire generationer senere, står Andreas & Frederike Roll i spidsen for dyrkningen af familiens 18 hektar marker, som alle dyrkes biodynamisk, og er demeter certificeret. I kælderen forholder de sig rimeligt old school, med meget lidt moderne teknologi, da Andreas er sikker på at det der har størst betydning for kvaliteten af vinen, er at der er høj kvalitet i marken - og hvor har man lyst til at hylde ham for at være med til udbrede dét budskab.
Og når vi så snakker kvalitet, ja så ved han altså hvad han snakker om, ud fra vinene at dømme, for de står knivskarpt, på trods af at de er ufiltreret og minimalt svovlede. Det er terroiret der får lov til at skinne igennem, og man kan virkelig mærke mineraliteten og jordbunden i vinene. Desuden har vinene en fantastisk balance - højst sandsynligt grundet de store temperatur forskelle der er på nat og dag, i de højt beliggende vinmarker.
Det er vine der er flot styrede, uden at fratage dem noget af deres naturlige udtryk.