Pauline Passot
Det er ikke destinationen - det er rejsen. Den gode gamle talemåde, som klinger dejligt corny i manges ører, kommer Pauline Passot til gode. Hendes rejse har nemlig været længere end de flestes, med ophold i både Dublin, Lyon, Chile og New Zealand, men den endelige destination - det blev præcis hvor hun strartede: Chiroubles i Beaujolais.
Hun er ud af en familie som i flere generationer har lavet vin i Beaujolais, og som så mange andre ville hun gå sine egne veje. Præcis hvilken vej det skulle være, var hun ikke sikker på, så hun til tog en bred business uddannelse. Det sendte hende til Dublin, hvor hun ved siden af studiet fik arbejde i en lille vinbar. For selvom hun ikke gad at lave vin i beaujolais, så vidste hun trods alt hvad det ville sige at arbejde med vin.
På den her vinbar fandt hun så til gengæld ud af, at hun ikke var helt neutral omkring det med vin. Hun var passioneret når hun talte om det, og hun havde klare holdninger til vin og vinproduktion. Kan du fornemme det? Der er tændt et eller andet i hende nu. Afsted til Lyon - nu skulle hun prøve kræfter som sommelier på en top restaurant. Alt går som det skal, og Pauline er glad for sit job, men hun vil stadig gerne dybere ind i vinens verden.
Så hun tager et par ophold i henholdsvis Chile og New Zealand, for at hjælpe til i produktionen på et par vingårde. Da de i New Zealand hører hvor hun kommer fra, er der noget der går op for hende - det hun er rejst væk fra, er det de andre drømmer om at arbejde med! Og så, mine damer og herrer, kan vi endelig sende Pauline til sin endelige detination - Beaujolais. Ja ok, hun skulle lige et smut forbi Beaune for at lære de sidste ting omkring vinmageri, men så! Så fik hun lov til at overtage lidt under en hektar, fra sin bedstefar, så hun endelig kunne komme igang med at lave hendes egen vin, i eget navn.
Det var i 2016, og enten har rejsen været rigtig god for hende, eller også er hun bare et naturtalent, for i 2018 bad familien hende om at overtage styringen af familiedomainet også.
Metoden hun bruger er klassisk, med hele klaser og maceration semi-carbonic, og i hendes egen vin, fra marken Grille-Midi, får den en lille tur på store gamle egetræs fade.