Nada

Raphaël elsker kunst. Og Raphaël elsker vin. I hans optik hører de to ting også ind i samme boks, og han ser på sit erhverv som vinmager, som et kunstprojekt. Og som kunstner har han ikke den store interesse i at skulle forklare sine værker - de skal smages, og så skal du selv danne dig et indtryk af det.
Han var som lille tit med sin morfar ude i vinmarken, for at hjælpe til, og fik smag for at arbejde med og i naturen. Men tidligt udviklede han også sin kærlighed for kunsten, og tog derfor ud, for at arbejde med kunst, og blive inspireret.
Senere, tog hans morfar fat i Raphaël, for at spørge om ikke han skulle til at prøve kræfter med at lave sin egen vin. Og det var præcis hvad han skulle. Markerne og vinstokkene han overtog, havde ikke været brugt til at lave vin i et godt stykke tid, så der skulle virkelig arbejdes igennem for at få det tilbage til et brugbart landbrug. Og sådan fik han et langvarigt projekt startet. At få et vildt landskab, til at give et lækkert og kultiveret produkt år efter år.
I dag har han udvidet til 6 hektar, og her dyrker han Carignan, Grenache Noir, Carignan, Lledoner Pelut og Macabeu. Alle markerne ligger i Calce hvor han er opvokset, og han dyrker vinene efter økologiske og biodynamiske principper. Certificering er dog ikke noget der interesserer ham, da han ikke vil underlægges andres regler - man er vel kunstner. Sprøjtemidler, sulfitter, kultur gær og filtrering er et no-go, og alle vine lagres på ståltanke.
Uanset om du er til kunst, eller vin, så er der en klar anbefaling af Raphaëls vine herfra!