Tenuta Vitereta - Chianti, Italien

Mellem Firenze og Arezzo ligger denne spændende biodynamiske vinproducent, hvor kultur og natur går op i en højere enhed. De fantastiske vine er resultatet af en filosofi, hvor stræben efter skønhed hænger nøje sammen med respekt for naturen og lokale traditioner. Her udnyttes til fulde, at de sandede bakkelandskaber med varme, tørre somre og kolde vintre er perfekte til dyrkning af vin. Ingen moderne manipulationer er nødvendige. Alt arbejde foregår langsommeligt og i hånden efter gamle teknikker. Og fokus er altid på kvalitet fremfor kvantitet. Stokkene bliver omhyggeligt tyndet ud inden plukningen, så kun de ypperste druer er tilbage. Dette arbejde betragter man på Tenuta Vitereta, som det vigtigste i hele processen. Resultatet er eventyrlige naturvine, der er levende og åbner sig som en intens koncentration af det bedste fra Chianti-regionen.

Den særlige idealisme, der præger Tenuta Vitereta, hænger for ejeren Marcello Bidini uløseligt sammen med at bo og arbejde i Toscana: ”Vi er vokset op med skønhed. Vi indånder den overalt: i vore kirker, i de pragtfulde byer fra Middelalderen og Renæssancen, på vore landeveje og i gårdene og godserne på bakkerne.”
Traditionen spiller i det hele taget en særlig rolle på Vitereta. De bedste vine er opkaldt efter kvinder i familien, og mange af etiketterne har små naturmotiver malet af ejerens far efter iagtagelser i og omkring Casarossa vinmarken. Traditionsbevidstheden er ikke mindst tydelig i husets Vinsanto, den særlige toscanske dessertvin, der her produceres på udvalgte druer tørret i et gammelt tobaks-tørreri og lagret i 6-7 år på store egetræstønder under direkte påvirkning af de skiftende årstider.

Læs mere

Tenuta Vitereta - Chianti, Italien

Viser alle 11 resultater