Stefan Bietighöfer - Pfalz, Tyskland

Den biodynamiske vinproducent Stefan Bietighöfer er navnet på alles læber i Tyskland lige nu! De ekstraordinære vine høster den ene topkarakter efter den anden blandt andet i Gault & Millau og vingården må betragtes som en ny darling blandt Tysklands førende Sommelierer. Stefan er en fri ånd og stilen i hans vine bevæger sig konstant på kanten, langt fra enhver dogmatisme og laissez-faire. Vin skal være spændende og Stefan elsker risikoen ved hans innovative arbejde i både mark og kælder. Weingut Bietighöfer’s motto er: Drik sofistikeret! En henvisning til vinene som Stefan mener skal være både sjove og krævende!

Vinmarkerne ligger i regionen Pfalz og strækker sig over 19 hektar, som er tilplantet med 16 forskellige druesorter hvoraf 60% bruges til røde druer. Vingårdens vigtigste sorter er Riesling og Pinot Noir, efterfulgt af flere hvide sorter. Vinstokkene vokser på solrige skråninger med sand eller kalksten-rig jord og giver stærkt karakterfulde vine fyldt med terroir, nerve og sjæl. Weingut Bietighöfer bruger State-of-the-art maskiner og kælderudstyr som sikrer praksisorienteret og optimeret arbejde. Den omhyggelige gæring og lagring på egetræ samt rustfri ståltanke forgår under ekstrem overvågenhed, tilsat den klassisk tyske holdning til at gøre alt perfekt! Bietighöfer opnåede i 2018 den eftertragtede Demeter klassifikation, som kun gives til 100% biodynamiske vingårde der efterlever lovens strenge krav.

Hvis man spørger Stefan, hvor han lærte mest om at lave vin fra, kommer svaret promte: “Når man drikker det!”. Så det er ikke overraskende, at han får sin inspiration fra de bedste vinproducenter i alle vinregioner verden over.

Pfalz
Pfalz er en smal strækning af land som kun er 15 km bred. Regionen er Tysklands næststørste kun toppet af Rheinhessen, som grænser mod nord. Før phylloxera-epidemien i slutningen af 1800-tallet, var vinene her fra blandt de dyreste og mest værdsatte i verden. Pfalz nyder godt af næsten perfekte betingelser for vinavl og er en af de varmeste tyske vinproducerende regioner. Riesling er langt den vigtigste hvide druesort og vokser forsat i betydning. Men mens Riesling spiller en dominerende rolle i hele Pfalz, har den sydlige del af Pfalz også udskilt sig med sine Pinot-sorter. Det varmere klima og dybe mineralske jord er perfekt til Pinot Blanc (Weißburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder) og Pinot Noir (Spätburgunder). Næsten 40% af dyrkningsområdet er tilplantet med røde vinstokke, hvilket gør Pfalz til Tysklands største rødvin region. I dag er Pfalz højt anset for de røde sorter, og hvert år modtagerne regionen utallige internationale priser og kritiker ros for sine rødvine i verdensklasse.

Awards:
Gastromand.dk 2018: Årets tørre bobler under 300,-
Gault & Millau: 1 grape
Vinum Wine guide: 2 stars
German red wine price: second with Pinotage

Citater:
Drunken Monay: “Between all the “Selbstfindungs-Weinen“ may I represent you today one of the best German Sauvignon Blanc, which I have ever had in my glass: Bietighöfer Sauvignon Bland Grande Reserve.

René Gabriel: ‘Pinot Blanc – Das Ende der Fahnenstange’ rated with 18/20 points.

Om Stefan Bietighöfer

Opstart: 1976
Ejer: Family Bietighöfer
Winemakere: Eckhard & Stefan Bietighöfer
Størrelse: 35 ha
Fordeling: 60% red wines, 40% white wines
Område: Pfalz, Südliche Weinstrasse
Jordbundsforhold: Loose, limestone, calcareous soils like “Landschneckenkalk”
Medlem af: Dorst & Consorten, Generation Riesling, Demeter certification

Demeter certification with 2018 vintage.

Læs mere

Stefan Bietighöfer - Pfalz, Tyskland

Viser alle 16 resultater