Piombaia - Brunello di Montalcino, Italien

Piombaia – drevet af et velsignet terroir, biodynamik og stort talent … her får du elegant Brunello sådan som det skal smage!
Piombaia ligger i hjertet af det historiske Brunello di Montalcino, lidt sydøst for Montalcino by, med sine 12 hektar vinstokke placeret omkring gårdens hovedkælder.

Dette er et af de højere områder i Montalcino, med vinstokke placeret mellem 400 og 600 meter over havet, i en dyb jord, rig på sten som galestro, albariza og sandsten, der favoriserer produktionen af ​​elegante, æteriske vine, perfekt til en lang levetid.

Piombaia er familiedrevet gennem generationer, og drives i dag af ​​Roberto Cantini og hans børn: Vittorio, som er involveret i vinproduktionen, og Francesco, som er agronomist og fører tilsyn med alt landbruget, og dermed også det biodynamiske brug.

Francesco har altid været en mand af naturen og under hans vejledning er vingården omdannet til biodynamik med det formål at bevare den bedst mulige balance mellem natur, jord og menneske og således respektere og stimulere frugtbarheden og vitaliteten i både jorden, bakterie flora og dyrelivet i vinmarkerne.

Det perfekte biodynamiske landbrug har ikke kun plantedyrkning, men også dyr, da de giver en unik, naturlig gødning til brug i vinmarkerne.

Her spiller familiens agriturismo med sit kvæg en vigtig rolle i forvaltningen af ​​vingården.

Foruden vinmarkerne har familien Rossi-Cantini også 70 hektar markafgrøder, 2 hektar oliventræer ad 2 hektar gartnerier. Der anvendes ingen kemiske gødninger eller herbicider hos Piombaia.

Hovedkælderen ved Piombaia-ejendommen er placeret strategisk i centrum af vinmarkerne for at forkorte druernes rejse fra vingården til kælderen ved høsten. Gærringskælderen er udstyret med rustfri ståltanke, og i den historiske kælder har man egne tonneaux-fade (500 liter), perfekte til den lange modning af Brunello di Montalcino.

Hele kælderen er temperaturstyret, men Rossi-Cantini har valgt ikke at introducere andre former for moderne teknologi, da de foretrækker at følge en traditionel vinfremstillingsstil.

Piombaia producerer 2 vine, en karakteristisk, traditionel og elegant Brunello di Montalcino, som ligger i mindst 3 år på tonneaux-faddene inden frigivelse, og en ungdommelig, frisk og vibrerende Rosso di Montalcino, som udelukkende lagrer i rustfrit ståltanke.

Læs mere

Piombaia - Brunello di Montalcino, Italien

Viser alle 7 resultater