Phelps Creek - Oregon, USA

Når man taler om de bedste vine fra Oregon, er det svært at komme uden om kendte vinregioner som Willamette Valley og Dundee. Men hos Vinomani har vi fundet noget, der om muligt, er endnu bedre og som nyder mange af de samme klimatiske fordele, nemlig Columbia Gorge. Det er derfor en fornøjelse at kunne præsentere den unikke boutique vingård, Phelps Creek Vineyards!

Vingården er opkaldt efter den bæk som flyder forbi gårdens vinmarker og forbinder det lille lokalsamfund. Selve ejendommen ligger på en bakke lige uden for Hood River i Columbia River Gorge. Phelps Creek fokusere hovedsageligt på Pinot Noir og Chardonnay, men der dyrkes også klassiske hvidvinsdruer som Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Gewurztraminer.

Phelps Creek gården ligger omgivet af sine egne vinmarker, som er plantet på en dyb og kompleks vulkansk jord. De første vinstokke blev plantet tilbage i 1990 og består af de klassike Pinot Noir kloner Dijon 777 og 115. Chardonnay stokkene var ligeledes af Fransk oprindelse med Dijon 75 samt 76 som base.

Vingårdens filosofi bag brugen af forskellige kloner er at skabe harmoni i vinene. Én type giver frugt og fedme, hvor en anden tilfører syre og struktur. Varmen er typisk højere i Columbia Gorge end resten a regionen, men samtidig ligger vinmarkerne i en ekstrem højde af 950-1200 meter over havet, hvilket skal sammenlignes med de typiske 300-600 meter for andre marker. Dette giver en utrolig kølig og langsomt modnende frugt, som i sidste ende giver mere komplekse og balancerede vine.

Én af Bourgognes dygtigste winemakere
En stor del af magien bag de skønne vine er uden tvivl det franske talent Alexandrine Roy. Alexandrine er fjerde generations vinproducent og uddannet fra Beaunes “High School of Wine”. Samtidig er hun også vinmageren bag det anerkendte Domaine Marc Roy i Gevrey-Chambertin, og blev i 2016 kåret som årets Winemaker i Bourgogne. Hendes talent og erfaring er uden tvivl én af hovedårsagerne til, at Phelps Creek til stadighed oplever stigende anerkendelse. Dette har også været bemærket af internationale anmeldere, da Phelps Creek blandt andet siden 2007 årligt har høstet mange flotte anmeldelser i Robert Parkers The Wine Advocate.

Læs mere

Phelps Creek - Oregon, USA

Oregons bedste Pinot Noir

Læs mere

Phelps Creek Oregon fejrer 10 års burgundisk samarbejde

Læs mere

Viser alle 10 resultater