Pares Balta - Penedès, Spanien

Der findes mange fantastiske vingårde i Spanien, men Pares Balta må siges at være en af de mest unikke. Vingården blev grundlagt helt tilbage i 1930’erne og der produceres både cava samt røde og hvide vine, af ekstremt høj kvalitet. Pares Balta bruger et væld af druesorter – fra de traditionelle cava druer af Macabeo, Xarel.lo og Parellada – til Syrah og Cabernet Sauvignon, samt ikke-traditionelle catalanske druesorter som Chardonnay eller endda Gewurztraminer. Pares Balta er også berømt for sine ekstraordinære naturvine, og siden 2004 er vingården certificeret økologisk og markerne har fået biodynamisk Demeter-status.

Pares Balta vinmarker er spredt ud over fem landsbyer med i alt 176 hektar vinstokke, som giver en utrolig variation af jordbunde. Vinmarkerne har ofte hver deres mikroklima, og ligger kun få kilometer fra Middelhavet i Penedès og Cava-appellationerne. Pares Balta bruger endda deres egne får og kvæg til at befrugte jordbund samt biavlere til at fremme bestøvning.

Selve vinproduktionen er i hænderne på ønologerne Maria Elena Jimenez og Marta Casas. De to dygtige unge kvinders indsats afspejles klart i kvaliteten af de vine, der produceres i Parés Baltà. Vinene viser både karakter og koncentration samt elegance og balance. Hos Parés Baltà produceres to linjer af vine; det klassiske sortiment samt mikro-cuvée sortimentet.
Mikro-cuvée-vinene laves ofte i ekstremt begrænsede mængder (nogle af dem er mindre end 500 flasker), og produceres kun i de bedste år. De kommer alle fra vinmarker med speciel jord og mikroklima. I disse vine leder Parés Baltá efter elegance, karakter og et maksimalt udtryk for terroir. Flere af vinene modnes i store amforakrukker uden tilsætning af kunstigt gær eller svovl.

10 meter under selve vingården finder du en dybt imponerende cavakælder. Her lagrer vinene perfekt, og vendes med håndkraft i de traditionelle reoler for at producere det bedste resultat. Diversiteten og kvaliteten er fænomenal og det kan være svært at vælge, hvilke man skal prøve – så vælge bredt, og tro os, du vil ikke fortryde en eneste.

Læs mere

Pares Balta - Penedès, Spanien

Viser alle 10 resultater