Masseria Setteporte - Etna Sicilien, Italien

Man fyldes med ærefrygt, når man står i vinmarkerne omkring vulkanen Etna på Sicilien. Det her er et meget specielt sted. Og det er ikke kun smukt for vores øjne. Stedet har også en fantastisk indvirkning på vin. Og her er producenten Masseria Setteporte særligt begunstiget, med en meget unikt placering på den sydvestlige hældning af Etna, i byen Biancavilla, inden for Etna D.O.C. klassifikationen.

I Biancaville går vinavlen tilbage til oldtiden. Portale-familien, ejerne af Masseria Setteporte, har deres traditioner med vinproduktion igennem generationer.
Gården blev først moderniseret af den tidligere ejer, Ferdinando Portale, som ændrede markerne fra de klassiske busk-teknikker til et lodret trellisystem, som er mere velegnet til moderne dyrkningsteknikker.

I 2002 besluttede den nuværende ejer Piero Portale at fortsætte sin fars projekt med at tage gården fra sin oprindelige 12 ha til 27 ha, hvoraf 16,5 ha allerede er plantet med vinstokke.

Vinmarkerne dyrkes på terrasser mod syd, i en højde mellem 650- 800 m over havet, hvor den vulkanske jord, højderne og det typiske middelhavsklima skaber et unikt terroir for vinene. Vinene udmærker sig i elegance og har en fascinerende aromaprofil, og kan tilmed drikkes fremragende i sin ungdom.

Masseria Setteporte er desuden certificeret økologisk.

Læs mere

Masseria Setteporte - Etna Sicilien, Italien

Viser alle 2 resultater