Lorenzo Pusole - Sardinien, Italien

Udover at have noget af middelhavets smukkeste natur og strande er Sardinien også begavet med et eksemplarisk terroir for vindyrkning. Sardinien er mest berømt for Cannonau druen som er det lokale synonym for Grenache. Og det her at den familieejede vingård Pusole kommer ind i billedet. Vinenes kvalitet stiger stadig mod nye højder og Pusoles enkeltmarksvin Sa Scala regnes for en af middelhavets klareste perler. Er man i forvejen vild med de skønne vine fra Sydfrankrig som Chateauneuf-du-Pape og Gigondas med flere, så vil man elske Sardiniens Pusole!

Pusole drives af de tre talentfulde søskende Loredana, Lorenzo og Roberto. Selve vingården ligger på den østlige del af det centrale Sardinen i den spændende Ogliastra-region, som også byder på øens mest varierede terræn og terroir. Bjergene rækker op over 1100 meter over havet og er qua denne højde perfekt til især Cannonau.

Hos Pusole tror man på de traditionelle og naturlige vindyrkningssmetoder uden brug af hverken herbicider og pesticider. Og selvom regionen er varm bliver der hverken kunstvandet eller justeret med kemisk gødning. Når der endelig skal luges sker det ved at gårdens får for lov at gå løs i markerne – simpelt og ligetil! Respekt for naturen er nøgleordet i alt, hvad de tre søskende gør for Pusole.

Vinmarkerne er hovedsageligt dækket af den celebre Cannonau, men i de seneste år er man også begyndt at dyrke den hvide Vermentino samt Cannonau Bianco (Grenache Blanc) med stor success. Hos Pusole laver man to forskellige Cannonau vine. Den ene lagres kun på ståltank hvilket resultere i en rød-frugtet, let og saftig vin med et utrolig fint udtryk af terroir og balance. Den anden Cannonau er Pusoles stolthed og fortjener et afsnit for sig selv:

Cannonau ”Sa Scala”
Vinmarken “Sa Scala” er Pusole absolutte topmark. Med sine blot to hektar er marken ganske lille men til gengæld er den tilplantet med Cannonau vinstokke med en gennemsnits alder på mere end 80 år! Med denne høje alder udtrykkes mineraliteten fra Ogliastra-terroiret til fulde i hver enkelt drue. Som den eneste vin hos Pusole lagrer Sa Scala 18 måneder på egefade, hvilket er med til at styrke og balancere vinen til lang lagring på flasken.

Hos Vinomani er vi stolte over at være med til at fremme Sardiniens skønne vine med en unik producent som Pusole – kom og vær med – sammen med os!

Læs mere

Lorenzo Pusole - Sardinien, Italien

Viser alle 8 resultater