Fabio Motta - Bolgheri - Toskana, Italien

Dette er historien om én mands drøm som er gået i opfyldelse; Fabio Motta. Vingården ligger ved fødderne af de karakteristiske bølgende bakker i Bolgheri, ud mod havet ved Toskana’s kyst. Her har Fabio fremtryllet sine skønne vine siden 2009. Og med omlægning til biodynamisk brug i 2015 har vinene kun set nye højder – vi anbefaler på det kraftigste at man sikre sig nogle af Fabio’s vine imens tid er!

Den internationale vinpresse har nu også fået øjene op for det unge talent. Og blandt andet har Monica Larner fra Robert Parker’s The Wine Advocate rost ham til skyerne med helt op til 96/100 point!

Fabio Motta presents a very impressive set of new releases…These fantastic wines will cement the reputation of this young and up-and-coming winemaker from Bolgheri, and will lift his profile…Fabio Motta is crafting his own biodynamic winemaking signature that shows both elegance and power.” Monica Larner, The Wine Advocate, October 2016

Fabio Motta er ingen nybegynder i Bolgheri. Han arbejdede i mange år for den højt respekterede producent Michele Satta, som også er hans svigerfar. Her lærte han grundstenene før han købte sine første 4 hektar marker i 2009. Kort efter købte han en mark på 2 hektar mere, der producerer hvide druer af høj kvalitet – hovedsagelig Vermentino – i Le Fornacelle-området. Markerne gav Fabio muligheden for personligt at udføre hvert enkelt trin på selve jorden og i vinfremstillingsprocessen.

Fabios vine respekterer og afspejler Bolgheri’s karakteristiske terroir-træk, fortolket inden for de unikke ramme som kommer med hver årgang.
I kælderen arbejder Fabio på en ganske enkel måde og efter sin filosofi om ikke for meget indblanding i den naturlige process.

Vinene laves med naturlig gær og uden nogen former for filtrering der resulterer i vine, der udmærker sig med elegance og kompleksitet frem for kraft og koncentration. Fabio stræber efter at lave vin, som hans forfædre gjorde det før ham, med omhyggelighed, tålmodighed og uden manipulation.

I første omgang var Fabio ikke sikker på at han han skulle sætte sit eget navn på etiketten. Men til sidst gjorde han det alligevel – ikke på grund af stolthed, men for at vise at han var forblevet trofast over for det han havde lært indtil nu: at enhver vin er den unikke frugt fra et område, et land, en årgang, en vinmark og sidst men ikke mindst af den ene mand, som har skabt den!

Læs mere

Fabio Motta - Bolgheri - Toskana, Italien

Viser alle 4 resultater