Dominio Romano - Ribera del Duero, Spanien

Midt i Duraton-dalen i hjertet af Ribera del Duero finder vi den maleriske landsby Rabano. Og her, blandt de små stenhuse og smalle gader ligger den lille økologiske vingård Dominio Romano. Vingården blev skabt som en hyldest til romerne, der introducerede dyrkning af vinen til regionen for mere end 2000 år siden. Filosofien bag vinene er simpel: at overføre karakteren fra den lokale Tinto Fino drue fra regionens bedste terroir og samtidig respektere traditionen og miljøet. At nyde vinen fra Dominio Romano er som at drikke flydende historie fra en af Spaniens bedste vinregioner.

I 2005 besluttede familien Cusiné at udvide deres lange tradition for lidenskabelig og dedikeret vindyrkning i Penedès og Priorat. De indledte derfor et nyt projekt i Ribera del Duero, som skulle afspejle de samme metoder, som blev grundlagt af de første vinproducenter i regionen. For at opnå dette valgte man de vinstokke, der bedst afspejler denne filosofi: Den gamle sort Tinto Fino. De fleste producenter i Ribera del Duero fokuserer på den klassiske sort Tempranillo. Og flertallet af vingårde mener, at Tinto Fino og Tempranillo er identiske. Men hos Dominio har man observeret tydelige forskelle mellem de to sorter: Tinto Fino druen er meget mindre, og klaserne er mere ventilerede. Tinto Fino er eminent til at opsuge mineraler fra jorden, og vinene bliver derved ekstremt terroir-drevne og komplekse.

Domonio Romano ejer selv to hektar fordelt på to små parceller beliggende tæt på vingården. Derudover købes der også druer fra små lokale vinavlere, som deler vingårdens filosofi, og behandler vinstokkene med samme respekt og kærlighed. Dominio er certificeret økologisk, og filosofien handler om at respektere miljøet på højeste plan. Både vinmarkerne på gården og de producenter, hvor der købes frugt fra, bliver dyrket organisk og uden anvendelse af herbicider eller pesticider. Når vinene har afsluttet deres gæring, lagres de på store gamle 400 liters fade, for at undgå dominans af egetræ og derved tab af frugt og terroir i vinene.

Vingårdens særlige lille skat
Blandt Dominios Romanos vinmarker findes en særlig gammel mark. Stokkene er mere end 125 år gamle, og derved fra før phylloxeralusen hærgede Europa. Marken er sandsynligvis en af de ældste i regionen, og fra sine druer laver vingården den særlige cuvée RdR – en vin fuld af lidenskab og elegance. Dominio Romano er et levende vidne om Ribera del Dueros unikke historie.

Læs mere

Dominio Romano - Ribera del Duero, Spanien

Viser alle 3 resultater