Domaine Paul Cherrier - Sancerre - Loire, Frankrig

Stephane Cherrier er en ung og talentfuld producent, og en del af den positive revolution der er igang i Loire. Stephane overtog familiens vingård i 2006 og startede arbejdet med en total re-etablering af gården, markerne og hele vinproduktionen. Domaine Paul Cherrier råder over 13 ha beliggende i Verdigny området. Markerne er beplantet med 10 ha Sauvignon Blanc og 3 ha Pinot Noir. Jordbunden er med både lerkalksten på plateauet og hvide marl i skråningerne. Meget mineralsk jord.

Stephane er en ydmyg og indtagende winemaker, men med stålsat vilje og holdning til hans fag. Direkte, men langsomt og sikkert, forbedrer han hele landbruget mod økologisk brug og mere præcis og mindre interventionistisk vinfremstilling.

Stephans vine viser modenhed og livlighed, som adskiller dem fra de massivt producerede vine, som området har og stadig er kendt for. De hvide har tendens til at vise tropisk frugt med en levende og vibrant fornemmelse i munden, mens de røde er frugtige og forfriskende, og bare lige til at nyde.

Sancerre fra Domaine Paul Cherrier er topklasse fra Loire, og vil uden tvivl være med til igen, at placere vinene fra denne region blandt de fineste i Frankrig.

Læs mere

Domaine Paul Cherrier - Sancerre - Loire, Frankrig

Viser alle 5 resultater