Domaine des Clos Gregoire Bichot - Bourgogne, Frankrig

I hjertet af det berømte Côte de Nuits ligger den smukke hovedby Nuits-Saint-Georges. Og det er her, i de små gader med gamle stenhuse og hyggelige haver, at vi finder den lille biodynamiske vingård Domaine des Clos. Ejendommen råder over en perlerække af parceller placeret i Beaune, Nuits-Saint-Georges og endda i Chablis nord for selve Côte d’Or. Vinmageren er den charmerende Grégoire Bichot, der med sine færdigheder og talent, er med til at hæve kvalitetsbarren for vine skabt med respekt for natur og miljø.

Domaine des Clos blev grundlagt i 1995 og dækker i dag over 6 hektar fordelt mellem Beaune, Nuits-Saint-Georges og Chablis. Siden 2009 har domainet haft hjemme i Nuits-Saint-Georges, hvor alt fra sortering af druer til modning af vinene tager sted. Grégoire Bichots filosofi går i alt sin enkelthed ud på at lave så rene vine så muligt. Ingen brug af kemiske pesticider eller ukrudtsmiddel. Vinplanterne tilskyndes en naturlig balance, så frugten kan udvikle de finesser og aromaer, der er specifikke for hver enkelt mark/terroir, hvori den vokser. Markerne pløjes endvidere med hest da Grégoire ikke ønsker nogen form for maskiner og især motorer i marken.

Høsten
Under høsten i marken, foregår den første udvælgelse af druer. Her bliver hver en klase vendt i hånden for at undersøge både kvalitet og modenhed. Druerne bliver nøjsomt anbragt i små kasser så de ikke knuser hinanden og oxidere inden de ankommer til gårdens presse.

Arbejdet i kælderen
De røde vine vinificeres og klares på gamle neutrale egefade inden de overføres til modningsfadene. Disse fade består altid kun af maksimalt en tredjedel ny eg. Dette er et Grégoire Bichots vigtigste punkter i vinfremstillingen. Ny egetræ giver vin en voldsom smag af blandt andet vanilje og toast som i værste fald maskere druesortens nuancer og især oprindelse.

De hvide vine fremstilles ved uhyrligt forsigtigt pres og lagres igen på brugte fade for minimal egefads påvirkning. De to Chablis vine som er nogle af domainets stoltheder bliver endda vinificeret fuldstændigt på stål – både selve gæringen og den efterfølgende malolaktiske gæring. Kun til allersidt overføres disse vine til brugte fade hvor de får lov at modne til perfektion.

Søger man saftige vine med det ægte og rene burgundiske terroir, vil vi varmt anbefale dig at smage vinene fra Domaine des Clos!

Læs mere

Domaine des Clos Gregoire Bichot - Bourgogne, Frankrig

Viser alle 11 resultater