Château Maucoil - Rhône, Frankrig

Chateau Maucoil i Châteauneuf-du-Pape er en af de solskinshistorier som kun tilføjer til regionens plads som værende blandt de bedste vinområder i verden. Maucoil har altid produceret klassiske vine med både intensitet, finesse og balance. Men efter at den nye generation tog over i 2009 og blandt andet fik hele domainet omlagt til økologisk landbrug, er kvaliteten steget til nye og forbløffende højder!

Områdets historie for vindyrkning kan spores helt tilbage til Romerriget og flere af vingårdens parceller som blev plantet i det 17. århundrede eksisterer stadig den dag i dag. Familien Arnaud, der allerede ejede vinstokke i Châteauneuf-du-Pape, besluttede at købe ejendommen i 1995 hvor de lagde grundstenen for produktionen af domainets store vine. I 2009 tog den nye generation derefter faklen med et stærkt ønske om at sikre fremtiden for ejendommen og miljømæssig ansvarlig vindyrkning.

Ejendommen omfatter mere end 25 hektar i Châteauneuf-du-Pape og 18 hektar Côtes du Rhône i forskellige Landsbyer. Markerne er fordelt i kommunerne Vaucluse, Châteauneuf-du-Pape, Orange samt Sorgues. Vinstokkene dyrkes nu igen på samme måde som i gamle dage – uden brug af maskiner. Der arbejdes efter jordens egen cyklus med nænsom pløjning og naturlig ukrudtsbekæmpelse. Ydermere bruges også naturlige gødningsstoffer som får- og hestegødning og endda tangbaseret gødning! Resultatet blev i 2014 belønnet med et landbrugscertifikat på 100% økologisk vindyrkning.

Nøjagtig som i gamle dage høstes druerne med håndkraft. Dette giver mulighed for kun at vælge de absolut bedste druer fra hver enkelt vinstok. Druerne transporteres derefter til gården, hvor de igen håndsorteres inden de lander på sorteringsbåndet som er den tredje og sidste udvælgelsesprocedure. Efter nænsom presning og langsom gæring overføres vinene til en blanding af både gamle og nye egefade. Det er vigtig for domainet at vinene ikke domineres for meget af nye fade og derved slører deres terroir og identitet. Fra drue til flaske arbejder Chateau Maucoil ud fra et princip om maksimal respekt for både miljø og mennesker.

Læs mere

Viser alle 3 resultater