Legret et Fils - Champagne, Frankrig

Legret et Fils er en lille perle af en Champagne vingård i det smukke bagland bagved Côte des Blancs. Huset dyrker alle sine vine efter biodynamiske principer og er endda certificeret som vegansk Champagne producent. Gården ejer vinparceller med alle de tre klassiske druesorter i Champagne, Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Porteføljen er derfor meget nuanceret og en sand fryd at gå på opdagelse i!

Huset stammer tilbage fra 1965 hvor Jean-Pierre og Jacqueline Legret samlede deres fælles familiebesiddelser til ét hus. I 1986, efter at have studeret vindyrkning og ønologi, sluttede sønnen Alain Legret sig til vinproduktionen. Med årgang 2000 fik gårdens kæder en overhaling samt ny vinpresse, så huset kunne blive helt uafhængigt. Endeligt overtog Alain Legret i 2006 det fulde ansvar for huset, hvor han også begyndte at konvertere til til bæredygtig vinavl og biodynamik.

Udover glæden ved at lave Champagne er det vigtigt for Legret at respekterer miljøet. Filosofien er at harmonien mellem menneske og natur skal være i orden.

Gødningen er organisk og alt arbejde i markerne foregår med håndkraft. Dyrkningen af jorden sker med anvendelse af godkendte økologiske produkter samt biodynamiske præparater til udvikling af jordens og vinstokkenes modstandsdygtighed. I november 2016 modtog Legret & Fils også sin veganske certificering som dækker alle husets vine.

Gårdens markerne ligger på lave skråninger i de to små dale Petit Morins samt Sézannais og dækker blot 5 hektar. Huset ligger i den lille by Talus-Saint-Prix hvor både vinificeringen og lagring finder sted i gårdens kældre. Ved høsten håndplukkes druerne og presses nænsomt så kun den mest rene saft bruges. Gæringen finder sted i rustfrit stål tanke og overføres efterfølgende til egefade. Som et led i den veganske produktion bliver der ikke anvendt æggehvider til at klare vinen. I stedet klares vinen igennem naturlige filtre og hele processen sker uden brug af animalske produkter. I sidste ende lagres flaskerne mellem 4 og 6 år inded de frigives. Herved er vinene perfekt balanceret og viser sig fra sin bedste side når de forlader vingården.

Læs mere

Viser alle 4 resultater