Goutorbe Bouillot - Champagne, Frankrig

Vi elsker at udfordre kanterne af store vinregioner for at opsnuse små producenter, der brænder for deres vine! Og Champagne regionen er om nogen et sandt skatkammer af små familieejede vingårde, som tiltagende stræber mod det bedste! I hjertet af Vallée de la Marne, ligger den lille soveby Damery, der smukt slynger sig langs Marne flodens breder. Ved første øjekast skulle man ikke tro at der sker meget i Damery. Men det er netop her, midt i den franske landidyl – væk fra de marmorbelagte Avenuer i Epernay, at Champagne Goutorbe Bouillot har hjemme.

Vingården er sammensat af de to familier Goutorbe og Bouillot som i mere end 300 år har dyrket vinmarkerne omkring den lille by. Erfaringen i mark og kælder er gået i arv fra generation til generation, og Goutorbe Bouillot er i dag et af de mest velansete champagnehuse i Vallée de la Marne. Det er tydeligt at der er passionen og stoltheden ved håndværket som er drivkraften i dette lille domaine i Champagne.

Pinot Meunier – Champagnes ukronede konge
Goutorbe Bouillot familien er i besiddelse af 7,5 ha vinmarker, som alle er HVE certificerede (Høj Miljøværdi) i Damery-kommunen. Langt den største del af markerne i Vallée de la Marne er tilplantet med Pinot Meunier frem for Pinot Noir. Den magre jord passer godt til Pinot Meunier som ikke er så skrøbelig som sin broder. Pinot Meurnier bliver ofte kaldt for ”arbejdshesten” i Champagne fordi den typisk er lettere at dyrke end Pinot Noir og Chardonnay. Men navnet yder ikke druen retfærdighed da den i hænderne på dygtige vinmagere, kan frembringe en exceptionel dyb og rig vin, som giver gode Champagner deres rygrad og struktur.

Goutorbe Bouillot’s vinmarker udgøres således af mere end 60% Pinot Meunier som kommer fra vinstokke med en meget høj gennemsnitsalder. Domænets hjerte er deres omfattende brug af Solera-metoden i sine Champagner (1/3-del). Solera er metoden hvor man hvert år holder fade med vin tilbage i kælderen til ekstra modning. Disse fade blandes så delvist med vinen fra den nye årgang så en mere moden og kompleks vin kan frigives hvert år. Ud over Solera-metoden sværger Goutorbe Bouillot til udtrykket i sit unikke Vallée de la Marne Terroir. Vingårdens respekt for jorden og miljøet er til stede i hver enkelt tår af disse fortræffelige vine!

Læs mere

Goutorbe Bouillot - Champagne, Frankrig

Viser alle 2 resultater