Cavalli - Tenuta Degli Dei - Toskana, Italien

I hjertet af Chianti ligger Tenuta Degli Dei, som oversat betyder ‘Gudernes vingård’. I Chianti har Cavalli gået sine egne veje og blevet lidt af én Pinoér for Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon og Merlot, hvorfor vinene fra Cavalli mere sammenlignes med ikon’et Sassicaia eller regionen Pomerol, end Chianti hvor stokkende og gården har hjemsted.

Cavalli-familien har historisk været mest berømt for sit engagement i den internationale modeverden. Med hvad der efterhånden er blevet kendt blandt vin connoisseur’s verden over er, at familiens helt store passion er vin.

Cavalli købte i midten af halvfemserne en vingård i Toscana, som i dag er transformeret til den mest vidunderlige vingård man kan tænke sig.

Gården – af navnet Tenuta Degli Dei – ligger stik syd for Firenze og den samlede produktion i skrivende stund på blot 50.000 flasker. Vinene laves af druerne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og Alicante.

Fra starten har biodynamiske principper været tilstræbet, dog uden at arbejde med certifikationer, da hovedfokus ligger i kvaliteten af den endelige vin … og hvilke vine dette har givet.

Vinene har fået uhyre flotte anmeldelser såvel i Danmark som internationalt. Blandt andet anser Søren Frank vinen som værende mindst i samme niveau som selveste Sassicaia, og markedsaktuelle årgange af Cavalli modtager helt op til 96 point af de største internationale anmeldere.

Cavalli og Tenuta Degli Dei er heldigvis fortsat tilgængelige prismæssigt for os dødelige, så længe det vare.

Læs mere

Cavalli - Tenuta Degli Dei - Toskana, Italien

Viser alle 5 resultater