Indtast din søgning i ovenstående felt og tryk retur knappen
MENU

2014 Rdr - Ribera del Duero DO

Anmeld denne vin? Klik her
Vintype:
Årgang:
Størrelse:
Produktionsmetode:
SKU: pb000010.

Tag: .

På lager

Pris


dkr. 399 pr. flaske v/6 fl.
(dkr. 499 pr. flaske)

Beskrivelse

Det stod klart for Dominio Romano at man med enkeltmarken ”Lucio Vine” havde fat i en af regionens mest unikke udtryk. Marken er blandt de ældste i Pago de Carronda og Tinto Fino vinstokkenes gennemsnitsalder er 80 år med nogen planter helt op til 150 år gamle! Jordbunden er en særlig hvid sandtype blandet med et tykt lag grus. Derfor må planternes rødder søge dybt i jorden for at finde vand og næring for overhovedet at overleve. Resultatet på stokkene er små klaser med ekstremt koncentrerede bær, som i sidste ende giver en forbløffende rig og intens vin. RDR kan både nydes ung for sin imponerende frugt, men også lagres hvis man vil udforske vinens dybere sider.

Farven er dyb blodrød tæt mod kanten. Fra glasset vælter det op med mørke saftige brombær og kandiserede kirsebær. Med mere luft kommer der både grafit, ristede kaffebønner, blåbærlikør, sød peber, violer og tørret rødt kød. Smagen er rig og magtfuld med tæt pakket frugt, men samtidig viser vinen også en mere feminin side, hvor den tillader det fine terroir at skinne igennem. Her finder man både maritime mineraler, granit og knuste muslingeskaller. RDR er i sandhed en unik og kompleks vin – et mesterværk fra Ribera del Duero … og fra Dominio Romano!

Modning: 13 måneder på store fransk og ungarske
Passer til: Vildt, grillet kød, lagrede oste og svampe.
Drikkevindue: 10-15 år

Dominio Romano - Ribera del Duero, Spanien

Midt i Duraton-dalen i hjertet af Ribera del Duero finder vi den maleriske landsby Rabano. Og her, blandt de små stenhuse og smalle gader ligger den lille økologiske vingård Dominio Romano. Vingården blev skabt som en hyldest til romerne, der...
Se producent

Anmeldelser (0)

Der er ingen bedømmelser endnu.

Vær den første at anmelde “Rdr – Ribera del Duero DO”