Indtast din søgning i ovenstående felt og tryk retur knappen
MENU

Mercurey 1. Cru Clos Marcilly Blanc - Monopole

Udsalg
Vintype:
Årgang:
Størrelse:
Produktionsmetode:
Druer:
Klassifikation:
Alkohol:
SKU: 291a9157917e.

Tag: .
Clear

Anmeldelser:

Vinomani kunder:

Beskrivelse

Clos Marcilly må siges at være noget af en stolthed hos Les Héritiers Saint Genys! Marken er nemlig et monopol for huset- det vil sige at de er eneejere af marken. Mange af Chardonnay stokkene på marken måtte genplantes af huset på grund af manglende vedligeholdelse fra forrige ejere. Men nu er dette monopol ved at rejse sig igen og den hvide version er godt på vej til at blive et unikum!

Farven er let gylden med en dyb kerne. I næsen oser det op med hvide blomster, ananas, fersken limeskal, valinje, hvid peber og toast. Den fylder munden med cremede eksotiske frugter mens man samtidig fornemmer dens mineralitet og komplekse terroir lige neden under. I eftersmagen mødes man af smør og ristede nødder samt en mere maritim note af salt og kalk.

Druer: Chardonnay
Alkohol:
Produktionsform: Traditionel
Klassifikation: Premier Cru
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Kommune: Mercurey
Modning: Egefade
Stil: Let
Farve: Hvid
Tør/Sød: Tør
Passer til: Fisk, grillet fisk, skaldyr, lyst kød, faste oste
Drikkevindue: 5-7 år

Les Héritiers Saint-Genys - Bourgogne, Frankrig

I udkanten af den lille landsby Chassagne-Montrachet finder man Les Héritiers Saint-Genys – et af Bourgognes nye skud på stammen og et levende bevis på, hvordan regionen bliver ved med at overraske og udvikle sig. Les Héritiers Saint-Genys blev grundlagt...
Se producent

Anmeldelser (2)

  1. dennis

    Dette har potentiale til at blive rigtig stort.
    Fik denne på en smagning for nyligt, og havde den i glasset hele aftenen. Duften lover stor hvid bourgogne, med med noter af brunet smør uden at være overdrevet, som kun Bourgogne kan levere Chardonnay.

  2. Jens Chr. Peesen Soerensen

    Sikken en vin ! Du ville ønske glasset hele tiden var fyldt, men det er umuligt med denne fantastiske vin. Den er en oplevelse hele vejen igennem.
    Åbner sig mere og mere i glasset, så jeg nød med glæde duften imens.

Tilføj en anmeldelse