Indtast din søgning i ovenstående felt og tryk retur knappen
MENU

Corton Grand Cru

Anmeld denne vin? Klik her
Vintype:
Årgang:
Størrelse:
Produktionsmetode:
Druer:
Klassifikation:
Alkohol:
SKU: harbour-corton-gc.

Tag: .
Clear

Anmeldelser:

Burghound:
91/100
Winehog:
93/100

Beskrivelse

Der hersker bred enighed om at røde Grand Cru marker her kan fremtrylle nogle af de mest komplekse vine i hele Bourgogne. Vi befinder os på kanten af Côte de Beaune lige før grænsen til Côte de Nuits – her ligger uden tvivl den mest berømte af alle høje tilplantet med vinstokke! Og hvis der er en Bourgogne som kan stå distancen i kælderen, må det siges at være de legendariske vine fra Corton højen – selv store vine fra Gevrey-Chambertin og Vosne-Romanée kan til tider have svært ved at følge med!

Farven er dyb rubin med mørk kerne. Næsen er fyldt med røde tætte skovbær – våde friske og tørrede. Corton er en vin som vinder umådelig med luft og først efter et stykke tid afslører den noter af violer, roser, skovbund, knust sten, tørret kød, cedertræ, kanel og mandler. Smagen er majestætisk med et tæt lag af frisk rød frugt, jord og mineraler samt det klassiske underlag af seriøs tannin.

Modning: Egefad
Passer til: Gryderetter, vildt, rødt kød, trøfler og kraftige rørhatte.
Drikkevindue: 10-30 år

Maison Harbour - Bourgogne, Frankrig

Maison Harbour er at finde blandt Bourgognes næsten absolutte stjerner. En lang række af verdens fine og seriøse restauranter har allerede fået øjnene op for parret Nicholas og Colleen Harbours ultra fine og terroir-prægede Bourgogner. Sommelier er begejstret over kvaliteten,...
Se producent

Anmeldelser (0)

Burghound
- Burghound

Winehog
- Winehog

Der er ingen bedømmelser endnu.

Vær den første at anmelde “Corton Grand Cru”