Indtast din søgning i ovenstående felt og tryk retur knappen
MENU

Cavalli IGT

Anmeld denne vin? Klik her
Vintype:
Årgang:
Størrelse:
Produktionsmetode:
Klassifikation:
Alkohol:
SKU: cavalli-igt.

Tag: .
Clear

Anmeldelser:

TESTVINDER | Gastromand.dk sep. 2018:
:
:

Beskrivelse

Cavalli IGT er – navnet til trods – én af Toscana’s bedst gemte vin perler. Endnu!

Vinen har med en kort historie den måske mest imponerende ‘track-record’ blandt alle de store vine fra Italien – både nationalt og internationalt. Måske også derfor vinen af Søren Frank fra Berlingske anses for værende mindst på niveau med selveste Sassicaia. Foruden denne utrolige sammenligning har Cavalli fået 6/6 stjerner og anprist på niveau med Ornellaia af Børsen’s Ole Troelsø, lovprist i flere årgange på Winelab.dk, Berlingske, Børsen og andre danske medier.

Og med markedsaktuelle årgange er Cavalli trådt helt ind i den absolutte top, med ratings helt op til 96/100 point hos James Suckling og co.

Velkommen til den Toscanske superliga!

Beliggende i Chianti var Cavalli én pionér for Bordeaux-druer. Derfor er vinen tættere på Sassicaia, på trods af positionen i hjertet af Chianti. Cabernet sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot gærer og lagrer i små, nye egefade, uden at gennemgå klaring eller filtrering.

Cavalli-vinen er fløjlsagtig, fyldig og balanceret, afrundet med dejlig duft af mørk kirsebær, eksotiske krydderier og chokolade. Meeeget lang eftersmag.
Som store vine, kan den nydes ung, men er holdbar op til 15-20 år og vil belønne den tålmodige rigt.

Ole Troelsø om Cavalli IGT:
“En mørk supertoscaner med tæt struktur, syrlig duft af egetræsfade, blyantspids, røget bacon og brombær. I munden er den magtfuld, med stor friskhed kombineret med lækker modenhed, strejf af sort peber og cigarkasse. Den minder om stor Bordeaux, men med en charmerende sødme, der adskiller den fra de strenge franskmænd. Pragtfuld vin, som man kan blive ved og ved at drikke. Vi skal have fat i noget pænt, fedtmarmoreret, ikke alt for velhængt oksekød til denne vin, som fungerer bedst i et stort Bordeauxglas.”

Cavalli - Tenuta Degli Dei - Toskana, Italien

I hjertet af Chianti ligger Tenuta Degli Dei, som oversat betyder ‘Gudernes vingård’. I Chianti har Cavalli gået sine egne veje og blevet lidt af én Pinoér for Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon og Merlot, hvorfor vinene fra Cavalli mere sammenlignes med...
Se producent

Anmeldelser (0)

Bedste vin i test og 5 stjerner på Gastromand.dk 13. september 2018: "Toscana er nok ikke mest kendt for vine på franske druer, men familien Cavalli har stor succes med deres vingård, som de købte i 90’erne. Denne vin er et blend af cab franc, cab sauvignon og petit verdot. Vinen byder på fantastisk, næsten bordeauxsk næse med solbær, kaffe og grønne noter. Munden har blid syre, ru tanniner og masser af saftighed. Charmerende vin med masser af personlighed." - Anders Halskov-Jensen, gastromand.dk
- TESTVINDER | Gastromand.dk sep. 2018

Der er ingen bedømmelser endnu.

Vær den første at anmelde “Cavalli IGT”